top of page

De tre viktigste stedene å reise til i dag

I dag, mandag 12.03.2012 kan man lese et intervju av reiseguru Jens A. Riisnæs i VG om hans anbefalinger i forhold til viktige reisemål. Jeg blir litt lattermild av dette intervjuet! Først så spør de hvor mange land han har vært i, og svaret blir: "Jeg teller ikke land, men reiser til politisk viktige områder. Store deler av verden faller utenfor min horisont, fordi de ikke er viktige. Men hvis du regner med Tibet og Kurdistan og lignende, har jeg vært i 2-300 land". Fint det tenker jeg, fordi jeg har nå sjekket alle mulige kilder og de synes å være enige om at det er 196 land i verden. Jeg skjønner tankegangen til Riisnæs, fordi det finnes en del områder som burde være uavhengige land sånn som Vest Sahara, Tibet, Kurdistan og lignende, men ærlig talt opptil 300? Da har Rissnæs jaggu meg vært over alt og mer til! Særlig ettersom store deler av verden faller utenfor hans horisont. Det rareste som kommer fram er at de tre viktigste stedene å reise til er: " Kina, Kina og Kina" Huttetu - da går man glipp av ekstremt mye morsomt her i verden. Riisnæs er tusen ganger mer globetrotter enn lille meg, men jeg kan som vanlig ikke dy meg! Derfor lager jeg min egen liste over de ti viktigste steder å reise til, så har dere som vurderer å reise på en spennende ferie litt flere valg! Jeg tar også med Kina, men så kommer en del andre godbiter her: Kampuchea, New Zealand, Japan, Malaysia, Sør Afrika, Belgia, Surinam, Argentina, Stillehavsøyene (fritt valg).

0 views0 comments

Kastram

På Salomonøyene og Vanuatu har befolkningen et helt eget ord som brukes kun for å beskrive øysamfunnets helt spesielle tradisjon, nemlig kastam. Dette ordet brukes i en hver sammenheng hvis turistene

Karma

Klokken hadde passert 12 på formiddagen og hun hadde fått i seg restene av ginen som stod ved sengekanten. Einar hadde stukket av i 6tiden etter en durabelig krangel, så hun slo fast at hun muligens h

Kåre

Den observante leser sitter kanskje nå og lurer på begrepene flamsk og nederlandsk. For ordens skyld skal jeg klare opp i disse. Nederlandsk er det offisielle språket i Nederland og i Flandern i Belgi

Comments


bottom of page