top of page

Cadiz - Las Palmas med ferje

Dette er mer en advarsel enn et reisetips. Hvis noen har tenkt tanken på å ta ferja fra Cadiz til Kanariøyene med eller uten bil så vil jeg anbefale på det sterkeste å ta en lang tenkepause før du bestiller billett. Her kommer min opplevelse fra krysningen den 22. - 24.juli 2009.

Da jeg bestilte billetter virket damen bak skranken svært serviceinnstilt og mente at denne reisen var perfekt for meg. Jeg skulle ha med meg både bil og små papegøyer til Las Palmas og var derfor helt avhengig av dette alternativet. Prisen var stiv - 24..000 kroner for to personer og en bil, og ikke mindre enn 65 euro per papegøye, men til gjengjeld skulle disse få et flott bur med adgang for eier 24 timer. Jeg regnet jo derfor med at Acciona Trasmediterraneo skulle holde en svært god standard til den prisen - og selvfølgelig var alle måltider inkludert i følge damen. Fint, jeg betalte, fikk billettene oversendt via e-mail, og gledet meg til et Atlanterhavscruise på ikke mindre enn 48 timer. (Ferja går mellom flere Kanariøyer, derfor tar det uforholdsmessig lang tid.)

I Cadiz var det som vanlig 40 grader og vindstille. Jeg spurte damen i luken om jeg kunne frakte fuglene om bord gående, mens min kompis kjørte bilen om bord. 40 grader og 3 timers obligatorisk ventetid egner seg ikke så godt for papegøyer. Svaret var kontant: NEI, og dessuten starter innkjøring på ferja om ti minutter. Ti minutter ble til 3 timer. Når det står om liv glemmer jeg naturvern og satte på airconditioningen i bilen - noe de fleste andre i køen gjorde også. 3 timer uten noen beskjeder - der satt vi og blomstret - spanjoler, tyskere og den ene norske bilen. Endelig - ombordkjøring. Sinte veivende menn, et par av dem uten tenner, hylte og skrek mot turister som ikke forstod når og hvordan de skulle kjøre om bord. Aggresjonsnivået var det ikke noe i veien med. Vel parkert, bagasje og fugler ut ,ble jeg møtt av en noe brysk båtvertinne som viste vei til fugleburene. Jeg fikk tildelt to kjettinger med hengelås og bedt om 20 euro i depositum. SJOKK - kjeledyrtransport - her var det varmt og klamt rom på dekk med 20 hundebur. Sprinklene så store at en Grå Jacko med letthet kunne flydd igjennom dem. Her satt hylende og bjeffende hunder i 37 graders varme. stanken var rett og slett for jævlig, og her skulle altså mine papegøyer oppholde seg i 48 timer! Jeg spurte forsiktig om de ikke kunne få være i reiseburet sitt inni kabinen, men fikk et bryskt svar om at NEI - DET ER FORBUDT! En fransk kvinne stod og gråt ved siden av en bitte liten kattunge i et hundebur. Hundeeierne så også mildt sagt fortvilte ut. Her var det bare en ting å gjøre: Smugle fuglene inn i kabinen, sørge for at de ikke lagde en lyd på 48 timer og dikte opp en historie om migrene slik at ingen kom inn og fikk se lovbruddet. Jeg informerte nabokabinene og fikk full forståelse. Mine fugler overlevde turen. Uten mitt lovbrudd ville de ha krepert i denne dyrekonsentrasjonsleiren. Videre vil jeg informere den interesserte leser om at det finnes visstnok to ferjer som traffikerer Cadiz -Kanariøyene. Den fineste går visst ikke særlig ofte, så man får ta til takke med den gamle. Denne ferja minner aller mest om Bastøferja eller Fosenferja. Disse to bruker 20 minutter på en overfart. cadizferja 48 timer. Her fantes en liten cafe, et rom med filmer - kun dubbet til spansk, en bitte liten kiosk med minimalt utvalg av søtsaker, en røykfylt bar og en kantine. Kantina er et kapttel for seg: Frokost, lunsj og middag er inkludert - og jeg gledet meg til en skikkelig buffet. Den gang ei: Måltidene ble annonsert over høytaler. Da kunne man stille seg i kø og få lov til å ta et rundstykke, 500 ml vann, man fikk en forrett, en hovedrett og en dessert. Køen var lang, og en mann passet nøye på at ingen tok mer enn et rundstykke, og enten en frukt eller en yoghurt til dessert. Stakkars meg som tok både og. Jeg måtte gjennom en ydmykende seanse med å legg tilbake enten frukten eller yoghurten. Hele seansen minnet om en albansk kantine fra kommunisttiden. De reisende spanjolene var ikke det minste imponert verken over servicenivået eller kvaliteten på maten om bord. Så - enten du har fugler, hund, familie eller bare deg selv - fly er et mye bedre alternativ. En kanariøy eller tre er vel verdt et besøk, men i forhold til Acciona Trasmediterraneo: Skjerpings! Makan til Harrybåt har jeg aldri opplevd. Da jeg forlot Gran Harry hadde jeg i mellomtiden funnet ut at Iberia som eneste europeiske flyselskap tillater fugler i kabinen. Gjett om jeg var happy for det.

0 views0 comments

Kastram

På Salomonøyene og Vanuatu har befolkningen et helt eget ord som brukes kun for å beskrive øysamfunnets helt spesielle tradisjon, nemlig kastam. Dette ordet brukes i en hver sammenheng hvis turistene

Karma

Klokken hadde passert 12 på formiddagen og hun hadde fått i seg restene av ginen som stod ved sengekanten. Einar hadde stukket av i 6tiden etter en durabelig krangel, så hun slo fast at hun muligens h

Kåre

Den observante leser sitter kanskje nå og lurer på begrepene flamsk og nederlandsk. For ordens skyld skal jeg klare opp i disse. Nederlandsk er det offisielle språket i Nederland og i Flandern i Belgi

Comments


bottom of page