top of page

Chiang Mai

Chiang Mai er over 700 år gammel, inneholder intet mindre enn 300 buddhisttempler, og slår slik jeg ser det knock-out på hver eneste by i Sør-Thailand fordi her har innbyggerne klart å beholde noe unikt og uberørt. Dette er så mye mer Thailand enn man opplever i Pattaya eller på en av øyene. Her er folket i nær kontakt med deg som besøkende. Buddhismen er present på hvert gatehjørne, og den beste restauranten i byen er vegetarrestauranten i gågata som til og med tilbyr kurs i etikk og matlaging. Byen ligger 800 kilometer nord for Bangkok, og ligger i et dalsøkk, så her kommer ikke sommertemperaturene opp i bakerovnfølelsen som man ofte kjenner lengre sør. Svalt og deilig, som en god norsk sommer. Innbyggertallet er beskjedne 170.000 blide thaier.

Det opprinnelige torget omgitt av en vollgrav, deler av festningsmuren og restaurerte porter. Men hoteller og moderne fasiliteter er det nok av. Rusle rundt byen til fots eller lei en sykkel, sentrum er ikke større enn at du enkelt beveger deg rundt på egenhånd. Tuk tuk'ene finnes på hvert et gatehjørne, og for lengre turer kan du praie en songthaew - billig og greit!

Når shoppingbehovet melder seg, er det bare å sette kursen mot kveldsmarkedet. Her er det salgsboder, små butikker, frisører, mat og drikke gate opp og gate ned. Det er bare så kult å shoppe. Du får jo alt til nesten ingen ting, og det er riktignok litt pruting, men ikke på langt nær så mye som i de sørligere strøk av Thailand. Fotmassasje og kroppsmassaje – fake DVDer, her får man alt i rikt monn. Ellers har Chiang Mai så mye å by på at jeg ville anbefale å bli en hel uke. Thai matkurs og meditasjon finnes det mange tilbud om. En dag i tempelet og klosteret på enden av shoppinggata gjør godt for både kropp og sjel. Wat Chiang Man er byens eldste tempel og dateres tilbake til 1296. Tempelet har blitt omtalt som det flotteste eksempelet av Thai arkitektur i den nordlige delen av landet.

For litt mere fart og spenning prøv bambusrafting, jungeltrekking og elefantridning til rimelige priser. Den beste måten og sette pris på den naturlige sjarmen i Chiang Mai regionen er å melde seg på en jungeltur. Man kan gå til fots med guide, være med i en jeep, eller ta en tur på elefantryggen. Det finnes flere elefantsentere i nærheten av Chiang Mai der folk tar vare på elefanter som tidligere har vært arbeidselefanter og grovt utnyttet. For å ha råd til å fore dem tar de i mot turister og viser fram kunster de har lært elefantene. Der er det også mulighet for turer i jungelen på elefantryggen. Man kan også ta en tur med en såkalt «Long Tail Boat»". Turen som går i Kok River mellom Tha Thon til Chiang Rai er en merkverdig opplevelse. Denne turen kan også foregå i en flåte med stopp i landsbyer underveis. Rett utenfor Chiang Mai kan man oppleve tamme tigre i alle aldre. Her har munker tatt seg av tigre som ikke kan klare seg selv. For å holde dette gående økonomisk tilbys turister en tur inn i tigerinnhegningene og kan for en rimelig penge få klappe og kose med de tigrene de vil.

Bare 36 km fra byen befinner San Kamphaeng Hot Springs seg i natur omgivelser. Dette kokende vannet med temperaturer fra 80-100 har et stort innhold av svovel, kjent for sin helbredende effekt.

0 views0 comments

Kastram

På Salomonøyene og Vanuatu har befolkningen et helt eget ord som brukes kun for å beskrive øysamfunnets helt spesielle tradisjon, nemlig kastam. Dette ordet brukes i en hver sammenheng hvis turistene

Karma

Klokken hadde passert 12 på formiddagen og hun hadde fått i seg restene av ginen som stod ved sengekanten. Einar hadde stukket av i 6tiden etter en durabelig krangel, så hun slo fast at hun muligens h

Kåre

Den observante leser sitter kanskje nå og lurer på begrepene flamsk og nederlandsk. For ordens skyld skal jeg klare opp i disse. Nederlandsk er det offisielle språket i Nederland og i Flandern i Belgi

Comentários


bottom of page