top of page

Da Nang

Da Nang er ofte byen man kommer til med fly fra Hanoi eller Saigon når man ønsker å besøke Hue eller Hoi An. Men Da Nang har veldig mye å by sine besøkende på, så her er det ingen grunn til ikke å bli et par dager. Selve bykjernen viser litt av det egentlige Vietnam. Her er det små salgsboder, gjørmete veier, kafeer der maten lages på bakken, og løshunder og katter som fyker rundt for å få en matbit. Men så er det innbyggerne da, som gir seg over bare man er turist. De er kontaktsøkende og ønsker veldig å snakke med alle vestlige, så her er det bare å slå seg løs med armer, gester og bein samt de få ordene vietnameserne kan på engelsk. Her får du kjøpt frisk frukt på gate, en øl hvis du vil ha, nystekte kylinngvinger og kyllinglår, og du får sitte på en liten plastikkstol mens du inntar måltidet. Primitivt ja, men så deilig å oppleve. Man blir som regel ikke syk i Vietnam, så man kan spise hva som helst, i hvert fall hvis det er kokt eller stekt.

Marble Mountains er noen småfjell som ligger ned mot stranda i Da Nang. Her er det flott å gå en tur opp mot toppen. Stiene er trygge, og det er ikke spesielt bratt. Fra stien ser man langt av gårde, og får en super utsikt over Non Nuoc Beach og havet. I hulene som er laget i fjellet bodde opprinnelig Chamfolket. Senere bygde vietnameserne pagoder der hulene hadde vært hus og tilholdssteder. I dag kan man se en haug av kunstnere som jobber med sitt på toppen av fjellet og i de forskjellige hulene. Flere buddhistiske helligdommer finnes oppover fjellet og på toppen, og ofte kommer skoleklasser for å lære om kultur og religion. Her er stedet for en times rolig meditasjon, og er du heldig møter du en munk som kan hjelpe deg i gang, og kanskje meditere sammen med deg.

Non Nuocstranda er en vakker strand med kritthvitsand litt sør for bykjernen i Da Nang. Den har etterhvert utviklet seg til å bli en skikkelig sossestrand med flotte resorthoteller og surfeinstruktører samt en rekke underholdningsfasiliteter.

Bà Nà Hills er et fjellområde med en fem kilometer lang cable car som tar besøkende opp til at 1487 meter over havet. Besøkende setter stor pris på det kjlige klimaet her ope på varme sommerdager. Ønsker man villere tilstander finnes et fjell med fossefall mot havet like ved Da Nang.

My Son er et utrolig flott arkeologisk område som ligger 70 kilometer vest for Da Nang. 70 templer og stupaer ligger vakkert til i en regnskogsdal. Mesteparten av bygningene står på UNESCOS World Heritage Site.

0 views0 comments

Kastram

På Salomonøyene og Vanuatu har befolkningen et helt eget ord som brukes kun for å beskrive øysamfunnets helt spesielle tradisjon, nemlig kastam. Dette ordet brukes i en hver sammenheng hvis turistene

Karma

Klokken hadde passert 12 på formiddagen og hun hadde fått i seg restene av ginen som stod ved sengekanten. Einar hadde stukket av i 6tiden etter en durabelig krangel, så hun slo fast at hun muligens h

Kåre

Den observante leser sitter kanskje nå og lurer på begrepene flamsk og nederlandsk. For ordens skyld skal jeg klare opp i disse. Nederlandsk er det offisielle språket i Nederland og i Flandern i Belgi

Comments


bottom of page