top of page

Mamma og mormor

Mine to største forbilder Det er mange mennesker her i livet som har betydd og betyr for meg. Egentlig er det enormt mange. Jeg har vært heldig med familien, og er utrolig takknemlig for at jeg mange gode år med både farmor, farfar, morfar, tante Anny fra Belgia og onkel Arne. Den største gaven jeg fikk var nok at jeg fikk beholde mormor Ruth i så mange år som jeg fikk . Hun ble 93 år, døde i vinterferien i 2010, og var helt klar til det siste .Jeg var og er så utrolig i glad i mormor. Hvert år gikk minst en ferietur til Hasselviika der mormor bodde. Langt ut på landet i et gult hus med have, Et hus med alle barndomsminner. Hun spilte orgel og jeg sang. Jeg var med på BINGO og tapte hver gang. De siste årene reiste jeg gjerne to eller tre ganger for å besøke mormor. Da mormor gikk bort var jeg lei meg, veldig lei meg. Joda, hun var gammel, men det var allikevel utrolig trist. Jeg synes det er trist å tenke på ennå. Du er hos meg mormor, og jeg vil alltid være hos deg. Mamma fortjener litt omtale her som et av verdens snilleste menneske. Det er godt å ha en mamma som er et forbilde i forhold til hvordan man skal behandle sine medmennesker. Hun er alltid tilgivende, sørger alltid for at alle har det bra, svært raus – hun gir bort til hun ikke har mer igjen, og full av liv og humor. Hun er for meg den beste mamma jeg kunne fått.

0 views0 comments

Kastram

På Salomonøyene og Vanuatu har befolkningen et helt eget ord som brukes kun for å beskrive øysamfunnets helt spesielle tradisjon, nemlig kastam. Dette ordet brukes i en hver sammenheng hvis turistene

Karma

Klokken hadde passert 12 på formiddagen og hun hadde fått i seg restene av ginen som stod ved sengekanten. Einar hadde stukket av i 6tiden etter en durabelig krangel, så hun slo fast at hun muligens h

Kåre

Den observante leser sitter kanskje nå og lurer på begrepene flamsk og nederlandsk. For ordens skyld skal jeg klare opp i disse. Nederlandsk er det offisielle språket i Nederland og i Flandern i Belgi

Comments


bottom of page